En överblick av olika tekniker inom microblading

Hej alla!

Vad kul att ni hittat till min nya blogg! Här tänkte jag skriva regelbundet om mina bästa skönhetstips, besvara frågor kring just microblading och 3d ögonbryn, och även dela med mig av massvis med råd och idéer som jag samlat på mig genom åren.

Mitt första inlägg tänkte jag dock fokusera på just microblading för den som vill lära sig lite mer om den här typen av behandling.

Skillnaden på olika microbladingstekniker
Det finns ett gäng olika sätt att göra microblading på. Allt beror på vilket resultat du vill uppnå. Vill man se mer sminkad ut alltid eller vill man ha markerade bryn utan att se för sminkad ut? Jag tänkte ta upp de vanligaste teknikerna här och förklara skillnaderna.

Stråteknik
Detta är en teknik där microbladingsterapeuten använder ett handhållet verktyg med 14/18 små små micronålar på toppen som sitter tätt tätt och lägger in strå för strå mellan ens egna befintliga hårstrån som redan finns där. På så sätt blandar sig stråna med varandra och du får ett fantastiskt naturtroget resultat. Hållbarheten är 1-3 år. Fet hy har svårare att ta emot pigment samt behålla så för fet hy något kortare. 

Puderbryn
Här använder man maskin. Istället för att lägga in strå för strå så går man in och skuggar in färgen. Den här metoden gör att du får mycket mer fylliga och markerade bryn och ger dig en sminkad känsla. Puderbryn är alltså en permanent make up. Det håller mycket längre eftersom maskin går djupare ner och det blir mer lik en tatuering. Man brukar säga att hållbarheten är ca 5 år för puderbryn.

Ombrebryn
Här har ni en annan teknik. Den här metoden ger en något mer naturlig look än puderbryn. Man kan säga att det är något mittemellan stråteknink och puderbryn. Här gör man så att man skuggar brynet så att de är ljusare längst in och blir mörkare och mörkar ju längre ut mot slutet/svansen du kommer. Här kan man även blanda microblading (stråyeknik) med ombre. Tex att man lägger in strån i början av brynet och skuggar från mitten och utåt svansen. Det här sättet kan även kallas för 3D puder.

Mina behandlingstekniker - microblading & stråteknik
Jag har valt att bara arbeta med microblading endast eftersom jag tycker att när man kommer till skönhet så ska saker och ting endast förstärkas och inte förändras för mycket i just ansiktet. Att sträva efter en naturlig look är alltid bäst, samt att det inte sitter for life med just microblading. Det bleks successivt och du kan alltid sminka dina bryn om du känner att du någon gång skulle vilja se mer sminkad ut och ha ännu mer tryck i dina bryn. Jag har själv microblading med stråteknik på mina bryn och det är nog bland det bästa jag har gjort i skönhetsväg. All mimik sitter i brynen och inte i munnen som många verkar tro. Varje liten rörelse du gör som du inte ens tänker på visar sig i brynen. Tex om man har lire för runda bryn (så kallade ”ledsna bryn”) så ser man alltid lite ledsen ut och det spelar ingen roll hur mycket den personen skrattar utan den har alltid ett lite ledset uttryck i ansiktet. 

Jag hoppas detta hjälper er lite i ert val av behandlingsteknik, och som vanligt får ni alltid höra av er till mig med frågor antingen via min sajt eller på Instagram.