VANLIGA FRÅGOR OM MICROBLADING

Hur lång tid tar det att göra Microblading?

- Första setet tar ca 2-2,5 timme. Påfyllning av ögonbrynen tar ca 1 timme.


Gör microblading ont?

- Första rundan gör lite ont, men efter att man rispat upp huden så läggs en bedövningsvätska på. Efteråt känns det inget mer alls.

Hur länge håller microblading?

- Det beror lite på livsstilen och huden. Har du till exempel fet hy så kan pigmenten fästa lite sämre. Är du mycket i sol och saltvatten så dras pigmenten ur snabbare.

Är det jobbig eftervård?

- Inte alls! Eftervården av dina 3d ögonbryn är ganska enkel. Första dagen ska du badda med vatten på en bomullsrondell, och smörja en gång i timmen med salvan du får med dig från salongen. Efter första dagen smörjer du och baddar i 7 dagar, morgon och kväll. Smörj med tops, absolut inte med fingrarna.

Hur vet jag att det är sterilt?

- Alla våra verktyg som vi använder för microblading är helt sterila engångsverktyg. Dessa öppnas framför ögonen på kunden med handskar på. Ingenting tas i utan handskar.

Kan man använda syrabaserade hudvårdsprodukter efter microblading?

- Det går att göra det, men då måste man veta att syran kommer dra ur pigmenten. Brynen kommer normalt då blekna något snabbare än vanligt. Ett tips är att helt undvika att smörja brynen med dessa krämer.

Kan man sola och bada i saltvatten när man har gjort microblading?

- Absolut inte de två första veckorna. Därefter går det bra, men smörj brynen med solskyddsfaktor 50. Saltvatten och sol bleker pigmenten, och kan få brynen att blekna något snabbare.

Kan man träna när man har gjort microblading?

- Undvik hård träning som gör att du svettas under de första 7 dagarna då brynen är under läkning.

Hur ser man ut efter behandling?

- Behandlingen orsakar en lätt rodnad runt ögonbrynet, som normalt försvinner inom 24 timmar.