Vad är powder brows eller puderbryn?

Puderbryn, eller powder brows, är en variant av kosmetisk tatuering, och kallas även ombrebryn (ombre brows). Det är en semi-tatuering kan man säga, vilket betyder att den inte kommer stanna kvar hela livet, utan enbart några år. Hur lång hållbarhet det är beror på din hudtyp, men man kan säga upp till cirka 5 år. Med den här tekniken bleks ögonbrynen med tiden, och de flesta fyller på efter ca 1-2 år. Puderbryn är alltså en teknik där man färgar huden under stråna enkelt förklarat. Det blir lite mer definition och lite mer bryn, men fortfarande väldigt luftigt. Precis som namnet powder ska det alltså vara ”pudrigt” och inte helt täckande och mörkt. Detta gör man att få ett så naturligt resultat som möjligt.

Puderbryn är en mildare variant av ögonbrynstatuering för huden om man jämför det med microblading. Det är viktigt att veta att det inte ersätter smink till 100% utan man får ibland fylla i sina ögonbryn ändå. Till exempel om man sminkar sig för fest eller utgång så kan man behöva fylla i dom lite för att få mer tryck i brynen. För att kunna utföra puder bryn krävs mycket utbildning erfarenhet och kunskap, så var noggrann med ditt val av ställe!

Eftervård för microblading & puderbryn

Ingen träning på 7 dagar
Inte stå under rinnande vatten på en vecka. Ska man tvätta håret i duschen får man hålla huvudet bakåt
Tvätta av smink bitvis
Inte skvätta ansiktstvätt och vatten i hela ansiktet
Man tvättar brynen med ljummet vatten från kranen och bomullspads samma kväll man gjort brynen och smörjer med salvan man får med sig. Detta görs sedan morgon och kväll i 7 dagar

Läkningen tar cirka 4 veckor totalt, och färgen är starkast första veckan, men ca 50% släpper under läkningen. Slutresultatet ser man alltså efter 4 veckor. Sedan kan man eventuellt behöva ett kort återbesök efter 5-6 veckor eftersom brynen läker i otakt med varandra, och det kan uppstå lite håligheter när färgen ramlat av.

Gällande botox

Botox ska göras 3 veckor innan din ögonbrynsbehandling eller 3 veckor efter.

Gällande graviditet och amning

Du får inte vara gravid för den här behandlingen. Amma går bra!

Den vänstra bilden visar halva ansiktet med smink, och halva utan smink. Den högra bilden är direkt efter behandling.

Intresserad av att boka en behandling eller en gratis konsultation? Boka här eller slå mig en signal på 070 772 75 82

Sanaz Amor Pour