Vad gör man om man är missnöjd med sina 3d ögonbryn? (Del 2)

Hej alla!

I mitt senaste inlägg pratade jag om att jag erbjuder gratis konsultation för de som är missnöjda med sina 3d ögonbryn som de gjort hos någon annan. I det här inlägget tänkte jag prata om vad man kan göra lite mer konkret.

Först och främst, vad innebär att man blivit missnöjd med sina ögonbryn? Att vara missnöjd kan tex vara att brynen har fel form, att de är ojämna eller att färgen har slagit över i orange/röd efter ett tag. Beroende på hur blek/gammal microbladingen är, kan man ibland täcka den gamla med en ny microblading. Men då MÅSTE den gamla microbladingen vara så pass blek att den nya kan täcka samt att den gamla hamnar innanför den nya ramen.

Om den microblading man har som man är missnöjd med inte är blekt eller jättegammal så finns det bara en väg att gå och det är genom laser eller phiremoval (syrablekning). Man måste då bleka den ”dåliga” microbladingen med laser så pass mycket att det går att köra över med en ny microblading. Väljer man phiremoval (syrablekning) så är den baserad på glykolsyra som gör att färgen luckras upp. När man lägger syran på huden så går den djupt ner i huden. Phiremoval ger mindre ärrvävnad, går att göra på alla typer av pigment samt är billigare än andra metoder. För att få phiremoval så effektiv som möjligt används ett litet verktyg som man gör staccatorörelser med mot huden. Detta gör att huden öppnas och den gamla pigmenten kommer upp till ytan och luckras upp helt enkelt. 

Vill man inte göra varken laser eller phiremoval finns ett tredje alternativ. Dock tar den här metoden lite längre tid. Det är att helt enkelt göra allt det som man i normala fall ska vara försiktig med, t.ex. att sola utan solskydd, bada i klorerat vatten, basta mycket (svett drar ur pigment), använda hudvård med AHA syror i (syraprodukter) på brynen, hård träning där man svettas mycket, bada i saltvatten m.m.. Microblading är en semipermanent tatuering. Det betyder det inte sitter i livet ut. Därmed bleks den konstant med tiden. Gör du dessa saker hjälper du till med blekningen lite mer, är du försiktig med det sistnämnda så sitter färgen så klart mycket bättre och bleks i sin egna takt.

Hoppas de är tre metoderna ger er lite mer klarhet i vad man kan göra om man är missnöjd med sina ögonbryn efter microblading. Har ni fler frågor får ni som vanligt gärna höra av er till mig.