Säkerhet och sterilisering vid microblading

Hej alla fina där ute!

Ibland får jag frågor av kunder gällande verktygen vi använder för att göra era vackra ögonbryn, och därför tänkte jag ge en snabb insyn i hur vi arbetar med vår säkerhet så att ni kan känna er trygga när ni bokar behandlingar hos oss på Vivid Brows.

När det gäller själva verktyget så arbetar jag endast med sterila engångsverktyg. Ett verktyg för varje kund - enkelt och tryggt! Verktyget öppnas alltid med handskar på framför kunden och på så sätt har både min kund och jag bästa säkerheten, och kunden kan känna sig trygg i att verktyget är helt säkert. Efter behandlingen slängs verktyget i en speciell behållare som man får från apoteket. Behållaren är bara för oss som arbetar med skärande/stickande behandlingar. När behållaren är full så lämnas den in på apoteket där de tar hand om avfallet på bästa sätt. Under behandlingen kommer verktyget inte i kontakt med något annat än kunden. 

Microbladingsverktygen kan se lite olika ut. En del har rundad topp med 18 små små micronålar (därav namnet microblading) som sitter tätt tätt ihop. En del är snedskurna med 14 små små micronålar. Vilken man väljer beror på vad terapeuten tycker om att jobba med. Resultatet blir samma oavsett.

Kolla ALLTID med salongen du väljer att göra din microblading på vad de använder för verktyg och fråga hur deras sterilisering ser ut om de inte använder sterila engångsverktyg. Många väljer att använda lösa blad som man fäster på ett skaft. Dessa blad är alltid sterila men skaftet måste noga steriliseras efter varje kund. Det är mycket billigare att köpa in och arbeta på detta sätt men tar mycket mer tid i och med steriliseringstiden.

Jag personligen tycker att sterila engångsverktyg är det bästa för alla inblandade. De är lite dyrare att köpa in men jag tycker det är värt varenda krona eftersom säkerheten är på topp. Säkerhet inom skönhet är a och o för mig, speciellt när vi behandlar ansiktet. Ta inga risker i onödan!

Nedan ser ni en video på mina engångsverktyg.

Sanaz Amor Pour